Da li ste posvećeni uspehu?

uspehZa uspeh ništa nije toliko potrebno kao potpuna usmerenost ka cilju. Da bi uspeh bio stvaran, mora da postane deo vašeg života. Nije dovoljno maštati o njemu kao o snu duboke budučnosti, priželjkivanom događaju koji bi se jednog dana mogao dogoditi. Ako želite stvarno da napredujete onda se svesno morate posvetiti tome. Ako mu ne posvetite dovoljno pažnje, vaša namera će biti prazna. U tom stanju vaša namera ne može biti dovoljno snažna sila svesti da bi postala stvarnost.

Ako želite da nešto stvorite stvarno u svom životu prvo to morate da stvorite u svojoj svesti. Vaša svesna namera je spona sa stvaralačkom energijom , kanal od misli do stvarnosti. Ako niste dosledno i svesno fokusirani na svoj cilj, vaša namera će lutati u raznim smerovima, što znatno otežava postizanje onoga što najviše želite.

Visoko usmerena stvaralačka svest mora da poseduje tri stvari da bi postigla očekivani uspeh:

1. Živa slika i emocionalni doživljaj ishoda. (Morate jasno da vidite rezultate i morate biti sposobni da se  potpuno uživite u tu predstavu i sve pripadajuće emocije).

2. Jasno razumevanje specijalnog procesa potrebnog za napredovanje prema cilju. (Morate tačno da znate šta za vas znači ostvarenje važeg cilja).

3. Potpuna spremnost za posvećenost procesu i cilju – šta god to značilo  u smislu vremena, truda, fokusiranosti i prioriteta. Takva posvećenost je odlučno davanje prednosti snovima pred navikama, zabavom, strahovima, zavisnosti pa čak i pred trenutnom zadovoljenju.

Život zna preuzeti kormilo pa često istisne naše ciljeve. Svakodnevne obaveze, ali i navike, uživanje, lako nas udalje od našeg cilja. Skoro sve u naštoj dnevnoj rutini može postati kolotečina: od vremena ustajanja i jela do aktvnosti nakon radnog vremena i načina provođenja slobodnog vremqana. Vremenom ti obrasci zavladaju našim životima, a mnogi se toliko usade da i ne razmišljamo o njima.

Na taj način lako se možemo zaglaviti u rutinu, ako rutina od početka nije obuhvatila naš cilj, onda ga je teško uvesti. To može biti tačno i ako imamo mnogo slobodnog vremena jer se navikavamo na obrasce uživanja. Mislimo da su nam potrebni da bismo izdržali, ali ih možda koristimo za izbegavanje zahteva svojih ciljeva i želja.

Ostvarenje važnog cilja zahteva veliki trud a uspeh još više! Zahteva više vremena, više posvećenosti i veću želju da vam vaša svrha bude prioritet. Morate svesno primeniti svoju moć izbora i uvesti svoj cilj u svakodnevne navike. Tada će vaši postupci i prioriteti postati spontani deo vašeg života i vaše prirode. To je istinska posvećenost.

Bez obzira da li vam je cilj smršati, napisati bestseler, naslikati remek delo, pokrenuti vlastiti posao ili postati milioner, to se neće dogoditi ako niste svesno posvećeni cilju i ako cilj ne postane vaš prioritet u svakodnevnom životu. Zato je vreme da ozbiljno razmotrite svoju posvećenost. Da li vam je taj cilj zaista stalan prioritet u životu? Ako nije. Da li ste spremni platiti cenu vremena i truda da bi se žrtvovali koliko je potrebno.

 

Постави коментар