O meni

Kada me ljudi pitaju šta radim, obično odgovorim „Ja sam umetnik – kreator života!“. Podučavam ljude da sebi dopuste da budu kreativni. Već desetak godina podučavam sve koji su hteli da se bave umetnošću kreativnog življenja. Vi sanjate priču svog života, a ja vam kažem da je to umetnost.

Lično mi se sviđa ono što hinduizam naziva darmom, što znači da se krećete putem koji je za vas izabralo više biće, ali činite to vlastitim izborom.

Kada sam počela da učim feng shui, retko ko je znao šta je to. Pravo da vam kažem, ni ja nisam ništa znala. Vremenom sam shvatila da je to umetnost življenja i usklađivanje sa zakonima prirode. Na pravom sam putu, rekoh sebi, to mi se sviđa. Pojavili su se razni natpisi, članci i svašta nešto o life coach-ima. Ni to nisam znala šta je, kakav trener života? Malo bolje sam se udubila i shvatila da je to umetnost i da sam opet na pravom putu. Ubrzo mi se ukazala prilika za novo putovanje: Akademija uspeha – profesor i osnivač O.L.I. psihodinamskog life coaching-a Nebojša Jovanović – seminar „Životne strategije“. Zamislite uvodno predavanje i upoznavanje koje kreće na sledeći način: „Ako čovek želi da pređe put od tačke A do tačke B mora da zna gde su tačka A i tačka B. Kako će preći rastojanje ako ne zna gde je tačka A, tačka u kojoj se trenutno nalazi. Definisanje tačke A znači to da ustanovite u čemu ste i koliko uspešni ili neuspešni i zašto ste tu gde jeste, bez samoobmanjivanja…“

Udobno se smestih i krenuh dalje…

Život nije generalna proba. Idemo kroz njega u jednom pravcu, bez mogućnosti da se vratimo nazad i popravimo ono što smo propustili. Pokretna traka zvana „vreme“ vozi nas u jednom smeru.

Ljupka Nikolić

2 thoughts on “O meni

  1. milena 7. новембра 2012. у 18:54 Reply

    bubili, ova prica je tako topla i vanvremenska…Cini se da je lepo biti u tvojoj koži!

    • radionicasklad 7. новембра 2012. у 20:11 Reply

      Da tako je, ali to sam ja. Dugo sm ram razmišljala šta da napisem o seabi i rekoh sama sebi istinu sta bi drugo.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: