Osetite energiju prostorije

medKao što možete osetiti energiju među svojim rukama i duž nečijih leđa, takođe možete osetiti i energiju prostorije. To je korisno znati zato što onda možete sami da osetite gde u kući ima više energije i u kom smeru se ona kreće.

Vežba: bočna i energija koja se kreće gore dole

Najlakši način da počnete da osećate eneriju prostorije je da  osetite da li se energija kreće gore ili dole. Najveći protok energije u standardnoj prostoriji biće u ćoškovima, na ivici prozora ili blizu vrata, zato što tu često postoji veća turbulencija.

1. Počnite oslobađanjem vrata, ramena i leđa. Protrljajte i izmasirajte šake i pljesnite kako biste se opustili i kako bi vaša energija tekla slobodno i lako.

2. Odaberite jedan ćošak, prozor ili vrata  i stanite tako da lako možete podignuti ili spustiti ispružene šake. Podignite ruku sa dlanom okrenutim nagore i zatim, spuštajući šaku, okrenete dlan ka podu. Lagano pomerajte ruku tako da vam je potrebno oko dve sekunde da je podignete i još dve da ponovo spustite. Postavite se tako da pomerate ruku blizu zida, ukoliko ne osetite ništa na jednom mestu, pokušajte u ostalim delovima prostoije ili u drugoj prostoriji.

3. Dok podižete i spuštate ruku, obratite pažnju na svaki blagi otpor na koji nailazi vaš dlan u jednom smeru. Ukoliko osetite manji otpor u jednom smeru, onda enerija teče nasuprot vašoj šaci. Dakle ako osetite ostpor nasuprot dlanu kada podignete ruku, energija u tom delu prostorije kreće se nadole. Takođe, ako osetite otpor dok spuštate ruku, energija u tom delu prostrorije teče nagore. Na pojedinim mestima ćete lako osetiti eneriju na dlanu, što ukazuje na intenzivan i snažan protok, na drugim mestima možda nećete osetiti ništa, što ukazuje na ređu, rasutiju energiju koja se sporije kreće.

4. Kada savladate osećaj protoka energije gore i dole, možete da pokušate da osetite horizontalno kretanje energije pomeranjem ruku u stranu uz okretanje dlana sa promenom smera.

5. Takođe, pokušajte da osetite protok energije u reznim javnim objektima. Ponekad stare zgrade imaju jači protok energije i meožete primetiti da je u uglu neke stare crkve ili ispred prozora na krovu nekog muzeja snažan protok vertikalne energije.

6. Kada upoznate neku prostoriju u pogledu njene enerije pokušajte da osetite tu energiju u različito doba dana i dok su u njoj različiti ljudi, kako biste osetili kako se protok menja. To umeće ćete takođe moći da koristite da proverite feng shui preporuke koje ću navesti kasnije u tekstovima.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: